Sfaturi utile | 11 sfaturi cum sa alegi un fotogaf bun de nunta in Moldova


Atunci cind in viata Dumneavoastra se planifica un eveniment important precum nunta, desigur, cu totii ne dorim ca totul sa mearga exact asa cum ne-am imaginat. Pentru ca sa aveti fotografii cu amintiri placute si pline de farmec despre aceasta zi, este necesar sa faceti o alegere corecta a fotografului. Ce trebuie sa stiti pentru a alege un fotograf de nunta in Moldova? Pentru a fi sigur in calitatea pozelor de la nunta Dvs, va oferim 11 sfaturi utile:1. Studiati lucrarile fotografului. Studiati portofoliu fotografiilor de nunta si analizati daca va sunt pe plac, daca stilul pozelor va este aproape dupa dispozitia sa, daca coloristica este placuta ochiului. Hotariti pentru Dvs ce preferati: fotografii in stil reportaj sau inscenate, sau doriti sa aveti fotografii de ambele stiluri. In cazul in care lucrarile fotografului nu sunt pe plac, nu are rost sa pierdeti timpul pentru studierea si analiza de mai departe.

2. Faceti cunostinta la oficiu (studioul) fotografului. De obicei, lipsa oficiului personal face ca oamenii sa fie precauti. De exemplu: ati opta pentru procurarea unui tur pentru luna de miere de la o persoana necunoscuta, intr-o pizzerie?

3. Comunicati. Fotograful trebuie sa fie placut ca persoana. La alegerea unui fotograf la nunta, nu uitati ca el  va fi cu voi pe parcursul intregului eveniment. Este important sa puteti usor comunica cu el, si sa va intelegeti reciproc. Daca observati ca fotograful este nervos si arogant sansele sunt foarte mari, ca dispozitia in ziua nuntii sa fie stricata.4. Interesati-va despre experienta. Fotograful trebuie sa fie in masura sa prevada momente interesante si importante din timpul evenimentului. Doar fotograful de nunta cu experienta, care a filmat un numar impunator de nunti, cunoaste toate traditii importante si specifice Moldovei, si este capabil sa anticipeze momentele cele mai importante. Astfel de fotograf stie dinainte vederea cea mai potrivita pentru o fotografie de succes si nu va impune mirii sa repete aceeasi actiune de mai multe ori.

5. Intrebati despre echipament foto. Fotograful trebuie sa fie responsabil pentru munca lui. El trebuie sa detina nu numai un aparat foto profesional si citeva obiective. Este foarte important sa detina un al doilea set de echipament foto, caci filmarea de nunta  este o mare responsabilitate.

6. Nu ezitati sa aflati exact ce este inclus in serviciu. Este necesar sa va interesati din timp ce se include in costul serviciilor. Uneori, fotograful de nunta atrage clientii cu un pret scazut, dar apoi se descopera ca exista inca o multime de cheltuieli suplimentare, cum ar fi decor pentru sedintele foto, prelucrare, transport, decorare, etc. De aceea, poate fi mai rentabil acel fotograf, al carui pret este mai mare, dar include deja tot de ce aveti nevoie.7. Aflati detalii despre aspectul exterior al fotografului. Putin probabil sa va bucure un fotograf imbracat in pantaloni scurti si slapi printre invitatii imbracati la patru ace (acest lucru este foarte des intilnit in Moldova). Sau, de exemplu, echipa sportiva foto-video in pantaloni de trening si adidasi (chiar daca este foarte comod). Cu toate acestea, nu inseamna ca un fotograf trebuie sa vina imbracat in frac si pantofi de lac. Un cod vestimentar firesc pentru foto si video: o haina discreta, comoda in nuante calme in stilul casual – confortabila pentru lucru si care nu va impune sa rositi in fata invitatilor.

8. Disponibilitatea transportului propriu. Acest lucru inseamna ca nu va fi nevoie pe parcursul zilei in mod regular sa va ganditi cu cine dintre oaspetii va merge fotograful sau videograful. Credeti-ne, veti avea multe alte griji in aceasta zi.

9. Aflati daca este vreo limita de timp la lucru. Uneori fotograful refuza sa lucreze dupa orele 01:00. Ca urmare, mirii sunt nevoiti sa plateasca in plus, sau raman fara fotografii cu torta. Va recomandam insistent sa discutati acest moment din timp pentru a evita surprizele neplacute.10. Termene clar stabilite si penalitati pentru intarziere. In Moldova asa s-a stabilit, ca fotografii si cameramanii adesea nu respecta termenii de predare a lucrului filmat. Daca nu considerati ca este normal - verificati daca termenii de predare a lucrului gata au fost clar definite in contract. De asemenea, trebuie sa fie indicat modul in care fotograful compenseaza neindeplinirea obligatiilor sale. De exemplu, - minus 50 lei pentru fiecare zi de intarziere. Sau asa: intarzierea mai mult de o saptamana – gratuit o fotosesie Love Story.

11. Incheiati contract (daca totul va convine). Nu este nevoie sa explicam importanta incheierii contractului. In special punctele de plata. Se intampla adesea ca mirii platesc intregul cost al serviciilor in noaptea nuntii. Ca urmare, daca fotograful nu indepliniste lucru in termenii stabiliti sau fotografiile sunt de o calitate proasta – mirii nu au parghii de a influenta asupra constiintei fotografului. Cel mai corect  este efectuarea platii in 3 etape: la inceput achitarea avansului (la incheierea contractului), apoi 30-50% (in noaptea nuntii), si diferenta ramasa (in ziua primirii lucrului gata). Cel mai bine - întreaga plata (fara suma avansului), sa se achite la primirea comenzii.

Speram ca sfaturi noastre va vor ajuta sa faceti alegerea corecta. Iar noi (Studio7 Moldova) sincer va dorim o nunta frumoasa si vesela, fotografii stilate, si cel mai important - o familie puternica si fericita!